Björn Ohde
Referenser

Träning och förändrat tankesätt

– Med Ampi har jag fått en osteopat som coachar och utmanar mig samtidigt som hon visar hur jag själv kan påverka hur kropp och själ mår.

Ett av mina stora intressen är bergsbestigning, samtidigt har jag sedan trettio år haft problem med min rygg. Ibland så akut att jag inte kunnat gå eller resa mig från den plats där jag däckat. Därför tog jag kontakt med Ampi. Efter en noga undersökning av min rygg och mina förutsättningar, berättade hon hur vi tillsammans skulle arbeta för att hålla min rygg så stabil som möjligt och därmed minska smärta och besvär.

Eftersom ett mål var att kunna fortsätta med bergsbestigningen, så satte sig Ampi in i vad som krävdes för att fortsätta med det. Hon utvecklade mitt träningsschema till att även omfatta kondition, styrka och balans specifikt för mina syften.

Så småningom blev det dags att operera ryggen, då justerade Ampi träningen för att förbereda mig inför operationen och samtidigt lägga grunden för en lyckad rehabilitering. Resultatet blev fantastiskt, i augusti reste jag till Zermatt och avverkade en handfull nya toppar.

Björn